2021/04/05

The best of Phantasialand

Phantasialand staat jaarlijks op de planning tijdens ons kamp in de Ardennen. Het is een klepper van een pretpark en belandt toch zeker in mijn top 3 favoriete parken.

Maar wat zijn nu echt de must-see, -do en -eats tijdens een dagje Phantasialand?

Camille Vercaemst

Met ABS Be Crazy naar Phantasialand, is elk jaar opnieuw letterlijk een droom. Er is voor elk wat wils: van de snelste achtbanen tot de beste koffiespot en ronddolen in de verschillende werelddelen met typische muziek, inkleding, afwerking en entertainment.

Favorietjes?

Ik haalde herinneringen op bij ons eigen team monitoren, om voor jou alle musts te verzamelen. Zo kan je al een beetje wegdromen en deze zomer het beste uit jouw dagje Phantasialand halen.

Over de eerste stop zijn we het allemaal eens, een koffietje in het Duitse zonnetje. Daarna zijn we klaar voor een dagje vol themagebieden, de stoerste attracties en het grootste aanbod aan eten.

Toen ik bij de andere monitoren naar hun favoriete attracties polste, merkte ik dat er bij hen toch 2 attracties het meeste bijblijven. 'De Talocan' in Mexico en de 'Black Mamba' in 'Deep in Africa', hoorde ik het vaakst terugkomen. Het zijn beiden attracties waarbij mijn maagje al keert, als ik er nog maar aan denk. ‘Ja hoor, ik zal wel met plezier op jullie rugzakken passen!’ 

Mijn favoriete attracties? De Colorado Adventure, de vliegende stoeltjes, de River Quest en de Chiapas (de steilste waterbaan ter wereld). Inderdaad, de iets rustigere attracties, waar je niet met je benen los hangt of om de haverklap overkop gaat. 

 

Tijdens een dagje Phantasialand kan je natuurlijk het grote aanbod aan eten niet uit de weg gaan. In elk themagebied worden typische maaltijden aangeboden. Wij opteren een Duitse Bratwurst, met als dessertje een suikerappel of een aardbeienbrochette met chocolade en als tussendoortje misschien nog een slush ijsdrankje. 

F.L.Y., een nieuwe attractie

Yesss, goed nieuws! Ook voor wie Phantasialand al door en door kent, is er sinds september een nieuwe attractie, F.L.Y., in een even nieuw steampunk themagebied, Rookburgh. F.L.Y. is daarmee ook onmiddellijk de langste flying coaster ter wereld.

Bij de start keren de stoelen zich, waardoor je op je buik ligt en letterlijk de lucht ingelanceerd wordt en vliegt doorheen Rookburgh. F.L.Y. is voor de echte durvers want daarnaast gaat de attractie ook meerdere keren over kop.

Zoals ik al vertelde, is Phantasialand een droom voor iedereen. Of je nu houdt van snelle achtbanen, rustige attracties, een mooie omgeving of lekker eten. Phantasialand heeft het allemaal, en wij gaan het op kamp samen allemaal ontdekken. 

See you there!

ABS Be Crazy

Lijsterstraat 8,

8770 Ingelmunster

BTW: BE 0475.189.835

KBO: 0475.189.835

Volg ons:

Ontvang onze nieuwsbrief!