Zit je met een vraag?

Je kan ons altijd bereiken via de contactpagina, maar vooralleer je dat doet, bekijk je best even deze lijst met veelgestelde vragen.

Hoe inschrijven?

Je kan inschrijven via onze website of op onze Kick-Off. De Kick-Off is dit jaar niet doorgegaan omwille van Covid-19 dus voor de zomer van 2021 kan je enkel via de website inschrijven.
Op de Kick-Off krijg je de kans om ABS Be Crazy 'live' te leren kennen, vragen te stellen en in te schrijven. 
Omwille van Covid-19 kan je de vragen niet live stellen, maar je kan ons op verschillende manieren online bereiken. Via de website, Facebook of  Instagram.

Wat na de inschrijving?

Proficiat, je bent ingeschreven en gaat een crazy week tegemoet!
Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijg je automatisch een bevestigingsmail met ook daarin meer uitleg over hoe je de inschrijving moet vervolledigen. De inschrijving is pas voltooid als wij het geld hebben ontvangen. Als dit het geval is, krijg je een bevestigingsmail. Indien wij het geld niet tijdig ontvangen, krijg je een herinneringsmail. 

Later volgen dan nog een aantal mailtjes met verdere info betreffende het gekozen kamp of vakantie van uw zoon/dochter.

Info avond

Onder normale omstandigheden organiseren we in mei-juni nog een info-avond, waar je alle nodige info krijgt ivm het kamp/vakantie.
We zien of we deze info-avond dit jaar kunnen en mogen organiseren. We houden je op de hoogte via mail.

Hoe betalen?

Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail waarop staat dat je een voorschot moet betalen van 200 euro om de inschrijving te vervolledigen. Alle instructies staan op de bevestigingsmail. 
Je kan kiezen om eerst een voorschot te betalen en achteraf de rest te betalen of om alles in 1 keer te betalen. We vragen dit ten laatste een maand voor aanvang van het kamp/ de vakantie in orde te brengen.

Het is ook mogelijk om in meer dan 2 keren te betalen. Hiervoor vragen we u contact met ons op te nemen, zodat we dit zo ook kunnen noteren en bijhouden.

Wat als ik niet mee kan op kamp? Annulaties?

Indien je om medische redenen niet kan deelnemen, volstaat het doorsturen van een doktersattest om het geld terug te krijgen.

Bij een andere reden kunnen we het geld helaas niet terugbetalen.

Waar en wanneer volgt de verdere informatie?

Via mail houden we jullie op de hoogte.
Verdere info in verband met je gekozen ABS Be Crazy week volgt ten laatste een maand voor vertrek. Dan sturen we via mail een infoboekje zodat alle laatste details bij jullie terechtkomen.
Neem deze informatie goed door, en kijk wat je nog in orde moet brengen zodat je effectief mee kan tijdens de gekozen week.

Indien corona het toelaat organiseren we nog een 'live' info-avond waar we alle ingeschreven jongeren en hun ouders uitnodigen. We geven er uitleg en antwoorden met plezier op jullie vragen.

Ben ik zeker dat ik bij mijn vrienden in de chalet zit?

Uiteraard doen wij ons best om iedereen de beste ervaring mogelijk te geven! Je kan bij je inschrijving en op elk ander moment aangeven bij wie je in de chalet wil zitten.

Let wel op:

  • indien je groep groter is dan het maximum slaapplaatsen in een chalet, dan verdelen we het groep over meerdere chalets. We zorgen er dan wel voor dat de chalets naast elkaar staan.
  • indien je met minder vrienden bent dan in een chalet kunnen verblijven, dan bestaat de kans dat andere jongeren die ook in kleinere groepjes ingeschreven zijn bij jullie in de chalet verblijven. Hier kijken we goed naar de leeftijd, zodat die eerder samen zitten.

Vertrek en aankomst?

Ardennen

Voor onze weken in de Ardennen spreken we af aan de achterkant van het station in Waregem. We reizen met de trein naar Virton, om daar nog de laatste meters af te leggen naar de verblijfplaats Vallée de Rabias. Ook op het einde van de week keren we terug met de trein en spreken we af aan de achterkant van het station in Waregem. 
De preciese tijden van vertrek en aankomst zijn afhankelijk van de treinschema's van de NMBS. Voor vertrek is dit meestal rond de middag, de terugkomst is meestal rond 16-17u. Van zodra deze tijden vast liggen, communiceren wij dat naar jullie.

Wie ergens anders wil opstappen kan dat perfect. Hier zal gekeken worden of de trein passeert en stopt aan jouw gekozen opstapplaats om zo de groep te kunnen vervoegen. Als dit van toepassing is kan je dit vermelden via de infolink die je ten laatste een maand voor vertrek zal toegestuurd krijgen.

Spanje

Voor het vertrek en terugkomst van onze Spanjereizen doen we beroep op de bussen van de Reisvogel. We vertrekken 's avonds rond 20u vanop de parking aan Expo Waregem (Zuiderlaan 26, 8790 Waregem). Ook daar spreken we af bij terugkomst (uur kan verschillen door drukte op de wegen).

On the Move

Voor de rondreis door Frankrijk zullen we vertrekken en terugkomen op de parking van de Expo in Waregem (Zuiderlaan 26, 8790 Waregem).


Alle tijdstippen en adressen worden via mail nog meegedeeld naarmate de vakanties en kampen dichterbij komen.

Begeleiding bij de jongeren

Tijdens onze kampen en vakanties is er voldoende begeleiding aanwezig. Per 1 of 2 chalets is er een verantwoordelijke begeleider. Uiteraard is elk kamp op maat van de leeftijd van de jongere, dit wil zeggen dat we met jongeren van 16 jaar anders omgaan dan met jongeren van 12 jaar.

Naast de begeleiders is er op elk kamp ook een team hoofdbegeleiders ter plaatse. Dit team bestaat uit ervaren monitoren die elk hun taak hebben om het kamp in goede banen te leiden.

Nieuwe begeleiding

Al onze begeleiders zijn volwassen en geëngageerde jongeren. Tijdens het jaar hebben wij een aantal vergaderingen en zorgen wij ook voor een korte opleiding, zodat wij ook zien en weten wie we op onze weken meenemen. Iedereen maakt kans om mee te gaan op een week met ABS Be Crazy, maar we zorgen wel dat de begeleiders verantwoordelijkheid kunnen dragen en dat ze kunnen omgaan met jongeren van verschillende leeftijden.

Begeleiding in de Ardennen

In de Ardennen is er voor de -16 jarigen in elke chalet een begeleider voorzien.
Deze begeleider slaapt in de chalet en is verantwoordelijk voor zijn groep. Hij/zij helpt met het maken van de maaltijden, houdt een oogje in het zeil bij problemen, doet mee aan de activiteiten en zorgt dat de jongeren overal op tijd zijn.
 
Voor de +16 jarigen zijn er begeleiders voorzien, maar niet zij zijn niet verdeeld per chalet.
Deze begeleiders slapen ook niet in de chalet bij de jongeren, zij gaan wel meerdere keren per dag een bezoekje brengen in de chalet om te zien of alles in orde is en zorgen dat de jongeren overal op tijd ter plaatse zijn.

Spanje

Doordat we in Spanje in stacaravans van maximum 5 personen verblijven is het onmogelijk voor ons om in elke stacaravan van de -16 jarigen een begeleider te laten slapen. We voorzien daar dus per 2 stacaravans 1 begeleider die voor hen verantwoordelijk is. Zij helpen, net als in de Ardennen, mee met de jongeren bij het maken van hun maaltijden, houden een oogje in het zeil bij problemen, doen mee aan de activiteiten en zorgen dat de jongeren overal op tijd zijn 

Voor de +16 jarigen zijn er ook begeleiders voorzien. De ouderen hebben uiteraard meer vrijheid, maar ook daar staan de begeleiders klaar voor de jongeren om hen een onvergetelijke week te bezorgen.

On the Move

Tijden de On the Move-reis is de chauffeur ook meteen de begeleider. Het zijn mobilhomes van 6 personen, dus de groepjes hebben per 5 een begeleider.
Daarnaast is ook hier een extra team mee van om de begeleiding te ondersteunen tijdens deze rondreis.

Hoe vrij zijn de jongeren?

Door ons uniek concept, waarbij jongeren in kleinere groepjes in chalets, stacaravans of mobilhomes verblijven, hebben we een goed zicht op de vrijheid die we de jongeren bieden en kunnen we iedereen ook nauw opvolgen indien nodig.
Uiteraard is het zo dat we jongeren die 11-12 jaar zijn anders behandelen dan +16 jarigen, logisch ook.

Doormiddel van goede afspraken, die we in het begin van de vakantie maken, beleefd iedereen een memorabele week.

-12 jarigen

De jongeren van deze leeftijd vragen nog niet om vrijheid, ze amuseren zich met hun vrienden binnen en buiten de chalet en meer hebben ze niet nodig.
De -12 jarigen hebben constant een begeleider bij hen in de chalet, dit wil dus zeggen dat deze qua vrijheid beperkt zijn, kiezen ze bijvoorbeeld om te gaan zwemmen op het domein, dan gaat de begeleider met hen mee.

12 tot 16 jarigen

Op papier is dit 1 groep, maar in de praktijk behandelen we deze leeftijden anders, de 12 jarigen moeten immers nog meer opgevolgd worden en hebben minder vrijheid nodig dan een 15 jarige. Er is dus per leeftijd een andere aanpak.
Bij externe activiteiten zal deze leeftijd ook altijd begeleid worden, zodat er altijd, vanop afstand, een oogje in het zeil gehouden wordt.

+16 jarigen

Het spreekt voor zich dat deze groep jongeren meer vrijheid heeft dan de jongere deelnemers.
Wij zien de jongeren meermaals per dag, maar er is geen verplichting om continu bij de begeleiding te blijven. De jongeren kunnen, mogen en moeten zich amuseren, maar dit natuurlijk binnen de afspraken die we maken. 
Willen de jongeren in Spanje bijvoorbeeld naar het stadscentrum, dan moeten ze dit aan ons laten weten. Elke jongere heeft daarbij ook het telefoonnummer van de begeleider van hun groep, dus kunnen ze deze ook direct bereiken.

In Spanje kunnen deze jongeren ook proeven van het uitgaansleven, natuurlijk zullen er daar wel telkens begeleiders ter plaatse zijn die een oogje in het zeil houden. In de Ardennen zijn er minder mogelijkheden om uit te gaan, maar voorzien onze monitoren toch de mogelijkheid om af en toe eens een bewogen avond te beleven.

We snappen uiteraard dat het als ouder niet altijd gemakkelijk is om je zoon/dochter in te schrijven voor een week vakantie, toch wel een aantal kilometers van thuis.
Geen zorgen, wees gerust. Wij zorgen ervoor dat uw kind zich voldoende kan amuseren, terwijl wij ervoor te zorgen dat ze veilig en wel terug thuis komen.


Zijn maaltijden inbegrepen?

Ja, iedere dag zijn de 3 hoofdmaaltijden inbegrepen, maar door ons uniek concept waarbij de jongeren met hun vriendengroepjes in chalets, stacaravans of mobilhomes verblijven, verlopen de maaltijden bij ons net iets anders dan bij andere organisaties.

Zoals bij iedere organisatie gaat bij iedere reis een team hoofdmonitoren mee, binnen dit team nemen een aantal monitoren de taak van de voeding op zich. Het leuke aan ons concept is dat de jongeren, samen met hun begeleider, hun eigen maaltijden klaarmaken. De verantwoordelijke van de voeding zorgt dat alles klaar staat, zodat de jongeren in hun chalet al het nodige ter beschikken hebben om de maaltijden zelf klaar te maken. Leuk, uitdagend en leerrijk! 
Soms gebeurt het ook dat ze niks hoeven klaar te maken en wordt alles voor hen gedaan: een leuke ontbijtstraat, een brunch, een grootse barbecue, waarbij iedereen samen aan tafel gaat en smult van de door ons klaargemaakte maaltijd!

Op elk kamp is er altijd voldoende eten en drinken voorzien, dus je moet je geen zorgen maken dat je zoon of dochter zal verhongeren.
Opgelet: sommige jongeren, vooral de ouderen, kiezen er soms voor om zelf maaltijden te halen in een winkeltje in de buurt, dit is hun eigen keuze. Wij bieden de maaltijden aan, maar als zij zelf dingen halen, betalen ze dit natuurlijk zelf. 

Zijn alle activiteiten inbegrepen?

Tijdens elke ABS Be Crazy week waar jullie voor ingeschreven zijn, zijn er een aantal hele leuke en uitdagende activiteiten inbegrepen. Hiervoor hoef je dus niet bij te betalen, het is wel zo dat er de keuze is om zelf ter plaatse bij extra geld uit te geven. Zoals bij de Ardennenreis je extra paintballen kan kopen, dit wordt dan uiteraard zelf betaald.

Naast de activiteiten op verplaatsing voorzien we ook activiteiten die we zelf in elkaar stoppen. Een dropping, challenge day, een slip & slide, escape room, manhunt... zijn een aantal activiteiten die we de voorbije jaren hebben gedaan. Ook deze zijn uiteraard in de prijs inbegrepen.

In elke week zijn er echter ook nog extra activiteiten voorzien, deze kunnen bijgeboekt worden. Dit is niet verplicht en dus volledig vrijblijvend. Voorbeelden hier van zijn activiteiten als wakeboarden, waterski, een tripje op een bananenboot... Deze zullen via mail naar jullie gecommuniceerd worden, waarbij dan ook gekozen kan worden aan welke er worden deelgenomen.
Hiervoor moet je dus wel bijbetalen. 

Kortingen en terugbetalingen

Je kan bij ons verschillende kortingen bekomen.

Vroegboekkorting

Bij de start van onze inschrijvingen is er ook altijd een Early-bird prijs. Als je voor een bepaalde datum inschrijft, dan krijg je een korting.

Teruggave mutualiteit

Wij zijn een erkende organisatie. Hierdoor kan je bij je mutualiteit een teruggave vragen voor je kamp/vakantie. Vraag hiervoor de nodige papieren aan en bezorg ze ons, wij doen de rest.

Doe navraag bij je mutualiteit voor meer info.

Verzekeringen

Zowel onze monitoren als de jongeren die meegaan zijn voldoende verzekerd tijdens de week die ze met onze organisatie mee gaan.
Meer info hierover volgt nog.
ABS Be Crazy

Lijsterstraat 8,

8770 Ingelmunster

BTW: BE 0475.189.835

KBO: 0475.189.835

Volg ons:

Ontvang onze nieuwsbrief!