ABS Be Crazy

Zit je met een vraag?

Je kan ons altijd bereiken via de contactpagina.
We doen steeds ons best om al jullie vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Misschien stelde iemand al eerder jouw vraag en vind je het antwoord hieronder snel terug. 

Hoe inschrijven?

Je kan inschrijven via onze website.
Ga naar 'Ons aanbod' en klik door naar de reis die jij wil boeken. Daar vind je een knop 'Schrijf je nu in', via deze knop kom je op het inschrijvingsformulier terecht.
Tijdens jouw inschrijving kan je bij de topic 'Praktische zaken' doorgeven met welke vrienden jij je samen inschrijft en bij wie jij dus samen in een bungalow/chalet wil slapen.

Wat na de inschrijving?

Heel leuk dat je bent ingeschreven, je gaat deze zomer een crazy week tegemoet!
Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijg je automatisch een bevestigingsmail met ook daarin meer uitleg over hoe je de inschrijving moet vervolledigen. De inschrijving is pas voltooid als wij jouw voorschot ontvangen. Je krijgt een bevestigingsmail na het overmaken (dit kan enkele dagen duren). Indien wij jouw voorschot niet tijdig ontvangen, krijg je een herinneringsmail. 

Later volgen dan nog een aantal mailtjes met verdere info betreffende het gekozen kamp of vakantie van uw zoon/dochter.

Hoe betalen?

Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail waarop staat hoe je het voorschot kan betalen om de inschrijving te vervolledigen. Alle instructies staan op de bevestigingsmail. 
Je kan kiezen om eerst een voorschot te betalen en achteraf de rest te betalen of om alles in 1 keer te betalen. We vragen om ten laatste een maand na de inschrijving het voorschot in orde te maken en om ten laatste een maand voor aanvang van het kamp/ de vakantie het resterende over te maken.
 
Het is ook mogelijk om in meer dan 2 keren te betalen. Hiervoor vragen we u contact met ons op te nemen.

Wat als ik niet mee kan op kamp? Annulaties?

Indien je om medische redenen niet kan deelnemen, volstaat een doktersattest om het reeds betaalde bedrag terug te storten.

Bij een andere reden kunnen we het geld helaas niet terugbetalen.

Hoe en wanneer volgt de verdere informatie?

Via mail houden we jullie op de hoogte.
Verdere info in verband met je gekozen ABS Be Crazy vakantie volgt ten laatste een maand voor vertrek. Dan bezorgen we jou via mail een infoboekje over jou vakantie.
Neem deze informatie goed door, en kijk zeker na wat je nog in orde moet brengen.

Ben ik zeker dat ik bij mijn vrienden in de chalet zit?

Uiteraard doen wij ons best om iedereen de beste ervaring mogelijk te geven! Je kan bij jouw inschrijving aangeven met welke vrienden jij graag samen wil verblijven. 
Vergeten aangeven tijdens het inschrijven? Stuur ons dan zeker tijdig een mailtje.

Let wel op:

  • indien je groep groter is dan het maximum slaapplaatsen in een chalet, dan verdelen we het groep over meerdere chalets. Wij zorgen er dan wel uiteraard voor dat jullie chalets naast elkaar gelegen zijn.
  • indien je groep kleiner is dan het aantal slaapplaatsen in een chalet, dan bestaat de kans dat andere jongeren die zich ook in kleinere groepjes inschreven zijn bij jullie in de chalet verblijven. Hierbij letten wij uiteraard nauw op de leeftijd.

Vertrek en aankomst?

Ardennen

We hebben de gewoonte om met de trein naar de Ardennen te reizen met Waregem als vertrekplaats (en terugkomst). 
Concrete info over het vertrek volgt later.

Spanje

Voor de heen- en terugrit van onze van onze reizen naar Spanje doen we beroep op de bussen van de Reisvogel. We vertrekken rond de avond vanop de parking aan Expo Waregem (Zuiderlaan 26, 8790 Waregem). Ook daar spreken we af bij terugkomst (uur kan verschillen door drukte op de wegen).

Concrete info over het vertrek volgt later nog.

Begeleiding bij de jongeren

Tijdens onze kampen en vakanties is er voldoende begeleiding aanwezig. Per 1à2 chalets voorzien we een verantwoordelijke monitor. Elk kamp op maat van de leeftijd van de jongere, dit wil zeggen dat we met jongeren van 16 jaar anders omgaan dan met jongeren van 12 jaar.

Naast de monitoren is er op elk kamp ook een team hoofdmonitoren ter plaatse. Dit zijn ervaren monitoren die elk hun taak hebben om het kamp in goede banen te leiden. De eindverantwoordelijkheid ligt bij hen.

Nieuwe begeleiding

Al onze begeleiders zijn volwassen en geëngageerde jongeren. Tijdens het jaar hebben wij een aantal teambuildings en vergaderingen. Wij voorzien ook elk jaar een opleidingsweekend. 

Zo zijn wij zeker dat wij jullie veiligheid en vertrouwen kunnen garanderen. Op die manier kan jij genieten van de zorgeloze vakantie die jij verdient.

Begeleiding in de Ardennen

In de Ardennen voorzien we voor de -16 jarigen in elke chalet een monitor.
Deze monitor slaapt in de chalet en is verantwoordelijk voor deze vriendengroep. Hij/zij helpt met het maken van de maaltijden, houdt een oogje in het zeil bij problemen, doet mee aan de activiteiten en zorgt dat de jongeren overal op tijd zijn.
 
Voor de +16 jarigen zijn er begeleiders voorzien, maar niet zij zijn niet verdeeld per chalet.
Deze begeleiders slapen ook niet in de chalet bij de jongeren, zij gaan wel meerdere keren per dag een bezoekje brengen in de chalet om te zien of alles in orde is en zorgen dat de jongeren overal op tijd ter plaatse zijn. Ze voorzien vooral de activiteiten, maken sfeer en zorgen dat jullie niets tekort komen.

Spanje

Doordat we in Spanje in stacaravans van maximum 5 personen verblijven is het onmogelijk voor ons om in elke stacaravan van de -16 jarigen een begeleider te laten slapen. We voorzien daar dus per 2 stacaravans 1 begeleider die voor hen verantwoordelijk is. Zij helpen, net als in de Ardennen, mee met de jongeren bij het maken van hun maaltijden, houden een oogje in het zeil bij problemen, doen mee aan de activiteiten en zorgen dat de jongeren overal op tijd zijn 

Voor de +16 jarigen zijn er ook begeleiders voorzien. De ouderen hebben uiteraard meer vrijheid, maar ook daar staan de begeleiders klaar voor de jongeren om hen een onvergetelijke week te bezorgen en om te helpen bij eventuele vragen of problemen.

Hoe vrij zijn de jongeren?

We snappen uiteraard dat het als ouder niet altijd gemakkelijk is om je zoon/dochter in te schrijven voor een week vakantie.
Geen zorgen, wees gerust! Wij zorgen ervoor dat uw kind zich 100% amuseert., terwijl wij ervoor te zorgen dat ze veilig en wel terug thuis komen.
Ook voor u zijn wij 24/24 bereikbaar via de hoofdmonitoren ter plaatse.

-12 jarigen

De jongste kinderen vragen nog niet erg veel vrijheid. 
De leden slapen met een monitor in de chalet. Deze monitor helpt hen ook koken, hun chalet een beetje ordelijk te houden en is hun levende wekker wanneer de leden op tijd moeten zijn voor een activiteit. 
De activiteiten gaan altijd samen met of ondertoezicht van de monitoren.
Het gebeurt maar zelden dat de leden volledig alleen zijn in hun chalet.

12 tot 16 jarigen

Op papier is dit 1 groep, maar in de praktijk behandelen we deze leeftijden anders, de 12 jarigen moeten immers nog meer opgevolgd worden en hebben minder vrijheid nodig dan een 15 jarige. Er is dus binnen deze leeftijdsgroep nog een verschillende logische aanpak per leeftijd.
Bij externe activiteiten zal deze leeftijd ook altijd begeleid worden, zodat er altijd, vanop afstand, een oogje in het zeil gehouden wordt.

+16 jarigen

Het spreekt voor zich dat deze groep jongeren meer vrijheid heeft dan de jongere deelnemers.
Wij zien de jongeren meermaals per dag, maar er is geen verplichting om continu bij de begeleiding te blijven. De jongeren kunnen, mogen en moeten zich amuseren, maar dit natuurlijk binnen de afspraken die we maken. 
Wil je in Lloret bijvoorbeeld even naar het stadscentrum, dan laat je dat even aan de monitoren weten. Elke jongere heeft daarbij ook het telefoonnummer van de hoofdmonitor van hun groep, dus kunnen ze deze ook direct bereiken.

In Spanje kunnen de +16'ers ook proeven van het uitgaansleven. Iedereen is vrij, maar wij proberen vaak samen uit te gaan met de volledige groep. We hebben onze eigen dj's mee die ons van 100% sfeer voorzien in verschillende clubs. We plannen ook een kroegentocht en themafeestjes. Op die manier zijn we met de begeleiding nooit veraf en elke dag opnieuw 24/24 bereikbaar terwijl we jullie toch de de nodige vrijheid gunnen.
 
In de Ardennen zijn er minder mogelijkheden om uit te gaan, maar voorzien onze monitoren toch de mogelijkheid om af en toe eens een bewogen avond te beleven.

Zijn maaltijden inbegrepen?

Ja, in de prijs zijn iedere dag zijn de 3 hoofdmaaltijden inbegrepen.
Door ons uniek concept waarbij de jongeren met hun vriendengroepjes in chalets, stacaravans of mobilhomes verblijven, verlopen de maaltijden bij ons net iets anders dan bij andere organisaties.
 
Wij voorzien elke dag, een foodpackage per chalet. Dit houdt vaak het volgende in: middag- en avondmaal (minstens 1 van de 2 maaltijden is warm) en het ontbijt voor de volgende dag.
Dit wijkt enkel af als we gezellig gezamenlijk met de volledige groep eten, lees iets verder hierover meer.
 
Het leuke aan ons concept is dat de jongeren, samen met hun begeleider, hun eigen maaltijden klaarmaken. De verantwoordelijke van de voeding zorgt dat alles klaar staat, zodat de jongeren in hun chalet al het nodige ter beschikken hebben om de maaltijden zelf klaar te maken. Leuk, uitdagend en leerrijk! 
Soms gebeurt het ook dat ze niks hoeven klaar te maken en wordt alles voor hen gedaan: een leuke ontbijtstraat, een brunch, een grootse barbecue, waarbij iedereen samen aan tafel gaat en smult van de door ons klaargemaakte maaltijd!
 
Op elk kamp is er altijd voldoende eten en drinken voorzien!
Opgelet: Sommige jongeren, vooral de ouderen, kiezen er soms voor om zelf maaltijden te halen in een winkeltje in de buurt, dit is hun eigen keuze. Wij bieden de maaltijden aan, maar als zij zelf andere maaltijden/snacks/drankjes/tussendoortjes halen, betalen ze dit natuurlijk zelf. 

Zijn alle activiteiten inbegrepen?

Tijdens elke ABS Be Crazy week waar jullie voor ingeschreven zijn, zijn er een aantal hele leuke en uitdagende activiteiten inbegrepen. Hiervoor hoef je dus niet bij te betalen.
Wel kan je bijvoorbeeld tijdens het paintballen zelf extra paintballetjes kopen, dit wordt dan uiteraard zelf betaald.
 
Naast de activiteiten op verplaatsing voorzien we ook activiteiten die we zelf in elkaar stoppen. Voorbeelden van afgelopen jaren zijn oa. een nachtdropping, challenge-day, een slip & slide, escape room en manhunt. Ook alle activiteiten van deze soort zijn uiteraard in de prijs inbegrepen.
 
Behalve de activiteiten die vast in het programma staan en ingebregen zijn in de prijs (zie hierboven), kunnen nog enkele andere activiteiten bijgeboekt worden. Deze optie-activiteiten zijn uiteraard volledig vrijblijven.
Welke activiteiten zijn inbegrepen in de prijs en welke niet, kan je zien op de verschillende reispagina's bij 'Ons aanbod'. Je krijgt een aantal maanden voor je vertrek een mail, waarbij je ter antwoord je keuzes aan optie-activiteiten kan doorgeven. 
Voor de optie-activiteiten betaal je dus wel bij, dit wordt verrekend in het resterende bedrag. 

Kortingen en terugbetalingen

Je kan bij ons verschillende kortingen bekomen.

Vroegboekvoordelen

Bij de start van onze inschrijving houden wij elk jaar een vroegboekactie. Hou onze website, social media en jouw mail in de gaten om de voordelen niet te missen. 

Teruggave mutualiteit

Wij zijn een erkende organisatie. Hierdoor kan je bij je mutualiteit een teruggave vragen voor je kamp/vakantie. Vraag hiervoor de nodige papieren aan en bezorg ze ons, wij doen de rest.

Doe navraag bij je mutualiteit voor meer info.

Verzekeringen

De jongeren en monitoren zijn verzekerd tijdens de week die ze met onze organisatie mee gaan.

Volg ons:

Ontvang onze nieuwsbrief!